Today 29 Mar RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016 PDF Download Sets wise

Department will soon reveal RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016, RRB NTPC 2016 Morning Shift answer sheet PDF on official website. All candidates can check their RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016 by clicking on desired paper sets/ paper codes, SHIFT WISE. The high command of RRB will make an announcement in the matter to RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016 after few days of examination.

RRB non-Technical Exam Pattern 2016 :

In RRB non-Technical question paper there were total of 100 multiple choice questions asked. Each question carried one and half mark itself. There is a negative marking system for each wrong answer for which 1/3 will be deducted as penalty from the gained marks. There is no negative marking system for unanswered questions.

Today 29 Mar RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016 PDF Download Sets wise

 RRB non-Technical Morning Shift Answer key 2016 is as follows :

1) Which country invented Paper?

Answer: China

2)  What are the particles present in Nucleus?

Answer: Protons and Neutrons

3) Which is the largest fresh water lake in World?

Answer: Baikal

4) In which year Reserve bank of India was nationalized?

Answer: 1949

5) Where Island of Seychelles is located?

Answer: Mahe

6) What is currency of Thailand?

Answer: Thai Baht

7) What is father name of Subash Chandra bose?

Answer: Janakinath Bose

8) Who is the last Mughal Emperor?

Answer: Aurangazeb

9) Where the headquarters of UNESCO are present?

Answer: Paris

10) Who is called as Frontier Gandhi?

Answer: Khan Abdul Ghafar Khan

11) Which is the brightest star in the sky?

Answer: Sirius

12) Latin name Aurum is for _____.

Answer: Gold

13) Mars oribiter mission Mangalyan was launched from ______.

Answer: SrihariKota

14) Which country is land locked country?

Answer: Liechtenstein

15) Jimmy wales is founder of _____ website?

Answer: Wikipedia.

16) Every year Environment day is observed on _____.

Answer: June 5th

17) What is the term used to describe Deep Crack in glacier?

Answer: Crevasse

18) Granite is example of which type rock?

Answer: Igneous

19) Our National song was written by ______.

Answer: Bankim Chandra chattopadhyay

21)  Quit India movement was launched on _____.

Answer: 8th August 1942

22) Who is founder of Din-i-illahi?

Answer: Akbar

23) What is the smallest bone in human body?

Answer: stapes

24) Which is largest non-polar desert in the world?

Answer: Sahara

25) Which organ in human body can grow and regenerate/

Answer: Liver

26) What is termed as pollination of wind?

Answer: Wind pollination

27) kunchilal water falls is situated in which state?

Answer: Karnataka

28) The main gas behind greenhouse effect?

Answer: co2

29) Who is CG of India?

Answer: Thakur

30) Which country’s foot ball team won large number of times?

Answer: Brazil

Bookmarks this website to know more……………………………………………………………………………………..

Disclaimers & Statutory Warnings !
We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All Exams Answer Key & Cutoff Marks © 2016 About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Disclaimers & Statutory Warnings ! We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.
Sitemap