RRB ntpc 30 march प्रश्न उत्तर कुंजी & Full Questions paper 2016 Answer key sheet

Indian Railways (Railway Recruitment Boards) had started its procedure to organize Online Test as it will help the recruitment department to quicken the selection process in Technical and Non-technical cadres. Now come to the point RRB ntpc 30 march प्रश्न उत्तर कुंजी will be disclosed by the authorities later on. A few weeks back Indian Railways (Railway Recruitment Boards) came up with a notification in which it specified that their department need some qualified candidates to fill some vacant post. Various vacant post includes i.e…………Junior Accounts Assistant cum Typist, Ticket Collector, Assistant Station Master (ASM), Commercial Apprentice, Senior Time Keeper, Traffic Apprentice (TA),  Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC),Clerk Cum Typist, Senior Clerk cum Typist and Goods Guard Vacancies.
Get RRB ntpc 30 march प्रश्न उत्तर कुंजी, RRB ntpc 30 march solved question paper, RRB NTPC answer sheet PDF 2016 from the given links in this blog.

RRB NTPC उत्तर कुंजी 2016 :- CLICK HERE

RRB ntpc 30 march प्रश्न उत्तर कुंजी & Full Questions paper 2016 Answer key sheet

RRB ntpc 30 march प्रश्न उत्तर कुंजी of GK & GS (SHIFT I) :

1) Where are the headquarters of National Space Society headquarters located?
Answer: Washington DC

2) K Naidu Lifetime Achievement award winner?

Answer: Syed Kirmani.

3) Who started Young India Weekly Journal?

Answer: Gandhiji.

4) Who won ISL Champion 2015?

Answer: Chennaiyan FC.

5) Western education  in our country was established by whom?

Answer: Raja Ram Mohan Roy.

6) Where is Headquarters of UNO is present?
Answer: New york.

7) Which day is constitution day of India?

Answer: 26 November

8) What is study of cancer called as?

Answer: Oncology

9) What is the name of Prime minister appeared in Indian Currency notes?

10) In which year Quit India movement was started?

Answer: 1942

11) What is distance of Normal eye vision ?
Answer: 6 m.

12) What is the main source of  Vitamin-D?
Answer: Sunlight.

13) What are the factors on which Pressure depends upon?

Answer: Area & Force

14) Between who Shimla agreement 1972 is made?

Answer: Indira Gandhi and Zulfikar Ali Bhutto

15) Expand IFSC

Answer: Indian financial system code

16) When Good governance day is celebrated?

Answer: 25th December

17) What is capital of Jammu and Kashmir in summer?

Answer: Srinagar

18) The members of Rajya sabha is elected by _______.

Answer: Legislative assembly

19) In which state Thar Desert is situated?

Answer: Rajasthan

20) Coin is made from _____?

Answer: Ferritic stainless steel

21) Which group has won hockey league 2015?

Answer: Punjab Warriors

22) What is the term used to describe Money Transfer through mobile is ca?
Answer: IMPS(Immediate Payment Service).

23)  Expand BIOS?
Answer: Basic Input Output System.

24) At which state Yogini cult has its origin?
Answer: Odisha.

Comment your queries below………………………………………………………

Disclaimers & Statutory Warnings !
We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All Exams Answer Key & Cutoff Marks © 2016 About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Disclaimers & Statutory Warnings ! We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.
Sitemap