(29/03) {2nd Shift} Indian Railway RRB NTPC Answer key 2016 PDF sheet

The Indian Railways is on the way as it is administrating Computer Based Test (CBT) Region wise. The exam was decided to be taken on various dates as here mentioned i.e………………28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. Competitors are huge in numbers who are attending RRB Computer Based Test (CBT) 2016. As, today’s exam has already commenced and attended students need Indian Railway RRB NTPC Answer key 2016,  Indian Railway RRB NTPC fully solved question paper. Here, i want to inform them to go thorugh the web portal soon they will be able to download Indian Railway RRB NTPC Answer key 2016 for all shifts.

 

RRB NTPC 30 Mar (1st shift) answer keys 2016 :- CLICK HERE

 

(29/03) {2nd Shift} Indian Railway RRB NTPC Answer key 2016 PDF sheet

Indian Railway 30th of March RRB NTPC Answer key 2016 (shift II) :-

1) In which year for the first time Commonwealth game was held?
Answer: 2010.

2) A famous personality who wrote Wings of Fire book was  ____________.
Answer: Dr. A.P.J. Abdul Kalam.

3) The game Jalikattu game is assosciated with which state?

Answer: Tamil Nadu.

4) Audiophones was invented by _____ in 1910?
Answer: Nathaniel Baldwin

5) For which diseases Chemotherapy is used as treatment

Answer: Cancer.

6) Number of languages which are written in Indian note?
Answer: 17

7) Whose signature is there on 1 rupee note?

Answer: Finance Secretary.

8) Which among the following states achieved 100% inclusion in PMJDY?
Answer: Goa and Kerala

9) What is virus name of Chicken pox?
Answer: Varicella zoster virus.

10) With which country India signed MOU to increase solar energy?
Answer: U.K.

11) Who is15th Prime minister of India?
Answer:  Narendra Modi.

12) Who is First women President of Indian national congress post independence?

Answer: Indira Gandhi.

13) What is MS Office?
Answer: Application software.

14) What is dakshin Ganga?

Answer: Godavari

15) ______ is Computer key used for help menu?
Answer: F1 button.

16) Who designed Our Indian National flag?
Answer: Pingali Venkaiyya.

17) Who is the first woman to win Gold medal in Olympics Boxing?
Answer: Nicola Adams.

18) The line of Control bw India and Pakistan was constructed in _____ yea

Answer: 1972

19) Range of decibel that can be heard by human ear?
Answer: 60-120 DB.

20) What is capital of Arunachal Pradesh?
Answer: Itanagar

21) What is cloud computing?

Answer: Service

22) MS-office- Application software

23) Where is International space university located?

Answer: France

24) Where shravanbelagola lie in?

Answer: Karnataka

25) Where is Canton tower loacted?

Answer: China

26) In which year great Bhagat singh hanged?

Answer: 1931

27) Which country toped in FIFA rankings as per 7th Jan 2016?

Answer: Belgium

28) Process of seperating Hydrogen and oxgen is _____.

Answer: Electolysis

29) Which among the following is cooking gas?

Answer: LPG

30) Solar is related to sun. Lunar is related to ______.

Answer: Moon

We will come up with official Indian Railway RRB NTPC Answer key 2016 very soon, till the time stay tuned…………………………………………………………………………….

Disclaimers & Statutory Warnings !
We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All Exams Answer Key & Cutoff Marks © 2016 About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Disclaimers & Statutory Warnings ! We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.
Sitemap