29 mar rrb ntpc 2016 evening GK Questions paper PDF Keys Answers Sheet

An employment notice was previously disclosed by the recruitment department of Railway Recruitment Board for which the organization has taken a decision to organize a exam as to fill the post which was revealed in the employment notice. As the decision was taken on the basis of that RRB administrated the exam on 29th of March. Through this recruitment exam total of 18252 vacant positions will be filled.

Vacancies :

  • Junior Accountant cum Amanuensis (Typist) (JAA)
  • Assistant Station Master (ASM)
  • Goods Guard
  • Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC)
  • Commercial Apprentice (CA)
  • Senior Clerk cum Typist,
  • Traffic Assistant & Senior Time Keeper
  • Traffic Apprentice (TA)

Candidates Now can grab solved rrb ntpc 2016 evening GK Questions paper from below link. As at the end of the article we have provided solved rrb ntpc 2016 evening GK Questions paper have a look.

  • Exam Duration : The duration of computer based test(CBT) was 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe). All the contestants needed to answer all the questions within the given time period.
  • Number of Questions : 100
  • Type of Questions : Multiple Choice Questions.
  • Negative Marking : 1/3rd for every incorrect answers.
  • Exam language : The question paper came in total of 15 languages i.e…………..English, Assamese, hindi, Tamil, Marathi, Punjabi, Kannada,  Konkani, Odia, Manipuri, Telugu, Malayalam, Gujarati & Urdu.

29 mar rrb ntpc 2016 evening GK Questions paper PDF Keys Answers Sheet

Solved rrb ntpc 2016 evening GK Questions paper :

1.Which organ is realted to Osteoporosis?

Answer:Bone

2) Akash missile is ________

Answer: Surface-Surface missile

3) At which place national science conference was held in india?
Answer:  New Delhi

4) Which is second longest river in India?

Answer: Godavari

5) Where 2015 world cup was conducted?

Answer: Australia and Newzland

6) What is largest boundary shared with bangladesh

7) Who is the first lady president of INC?

Answer: Sarojini Naidu

8) Mission which is going to be sent in 2019-2020?

Answer: Aditya

9) Who is republic day guest to India in 2016?

Answer: Francois Hollande

10) World No tobacco day is celebrated on _____

Answer: May 31st

11) Which country hosted 2015 World cup?

Answer: Australia and Newzland

12) Who is called as Bismark of India?

Answer: Vallabhbhai Patel

13) Who is international World cup tennis winner of 2015?

14) Environment day is celebrated on _____.

Answer: June 5th

15) Right to Information act came into force from which year?

Answer: 2005

16) Zika Virus is caused by _____.

Answer: Mosquito

17) Kailash and Mal got noble prize in which year?

Answer: 2014

18) Which of the following is not a green house gas?

Answer: Hydrogen

19) Which among following is colourless and odour less gas?

Answer: Oxygen

20) What is the operation between India and Pakistan in Kargil war?

Answer: Operation Vijay

21) The condition in which temperature of body is decreased is called?

Answer: Hypothalamus

Comment us your queries…………………………………………………………….

 

 

Disclaimers & Statutory Warnings !
We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

All Exams Answer Key & Cutoff Marks © 2016 About Us | Contact Us | Privacy Policy | Disclaimer
Disclaimers & Statutory Warnings ! We do not claim and we are not responsible for any official or non official news regarding exam figures, vacancies or number of posts in job advertisement (govt. as well as private agencies),exam dates, paper leak , exam paper cancellation news content & exam graphic images etc. The news & content may be rumors & false. Only visit & consider the official website always as a true source of news. We don’t assure that the data provided here is completely correct. One can use the information at their own risk. We are not responsible for any consequences that occur on applying for any job or walkin data that we provided in our portal. Click any link at your own risk in our portal. We are not responsible for any loss you get on doing so. We don’t have control on the portal as these are maintained by third party people. The Job seekers are advised to be careful and check the information from other websites and official websites make conform regarding any particular advertisement.
Sitemap